Couscous salad with grilled chicken

So yesterday was a super hectic day! It was busy at the office and after work I went straight to the gym rocking my new gym clothes! But I was home very late and it had been a long day. I ate in the train and made this delicious couscous salad the day before. But today on Friday I still had left overs so I decided to eat it again and also post the recipe because it was so good!



 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 15 minutes

The ingredients for 1 serving:
  • 100 g couscous 
  • 100 g broad beans 
  • 1/2 chicken breast (grilled) 
  • 1/2 red paprika
  • 1/2 sweet paprika
  • 50 g feta cheese 
  • fresh mint


What you do:
  1. Cook the couscous as directed on the package. Meanwhile, cut the paprikas into pieces and shred the fresh mint. Stir the beans, paprika and mint through the couscous when it is ready. 
  2. I had grilled chicken left from my delicious Italian chicken burgers. So this saved me a lot of time. Should you have to grill the chicken right now, do this straight after you started with the couscous. Directions are as follows:
    • Put the chicken on a cutting board with a piece of plastic wrap over it and turn the chicken flat with a rolling pin. Sprinkle with salt and pepper on both sides and coat with olive oil. 
    • Put a grill pan over high heat and place the chicken on it when the pan is hot. Cook for 2 minutes on each side, then turn the heat to medium-high heat and cook the chicken in 8 cooked. 
  3. Slice the grilled chicken into pieces and add to the couscous and crumble over the feta cheese. 
  4. I ate the couscous cold on the next day but you can also eat it straight away

Enjoy!

 

Follow Healthy Living in Heels on FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin or Google+

  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Couscous salade met gegrilde kip:


Tijd: 15 minuten

De ingrediƫnten voor 1 portie:
  • 100 g couscous
  • 100 g tuinbonen
  • 1/2 kipfilet (gegrild)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 zoete punt paprika
  • 50 g feta kaas
  • verse munt

Bereiding:
  1. Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de versnipper de verse munt. Roer de tuinbonen, paprika en munt door de couscous wanneer deze klaar is.
  2. Ik had gegrilde kip over van mijn heerlijke Italiaanse kipburgers. Dus dit scheelde een hoop tijd. Moet je wel nog de kip grillen dan begin je hier gelijk mee als de couscous op staat en het gaat als volgt:
    • Leg de kipfilet op een snijplank met een stuk huishoudfolie eroverheen en sla de kipfilet plat met een deegroller. Bestrooi met zout en peper aan beide kanten en smeer in met wat olijfolie.
    • Zet een grillpan op hoog vuur en leg de kip hierop wanneer de pan heet is. Bak 2 minuten aan beide kanten en draai dan het vuur naar matig tot hoog vuur en gril de kip in 8 gaar. 
  3. Snijd de gegrilde kip in stukjes, voeg toe aan de couscous en verkruimel de feta kaas eroverheen. 
  4. Ik heb de couscous koud gegeten omdat ik de couscous salade de dag erna op heb gegeten in de trein op weg naar de sportschool vanuit werk maar je kan hem natuurlijk ook gelijk op eten!

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment