Greek Couscous (V)

Time for a new couscous recipe! I have been craving this for a while and finally found a new recipe which I really wanted to try out. It's super quick and simple and it was delicious! Full of taste with actually only a few ingredients.



 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 10 minutes

The ingredients for 1 serving:
  • 100 g spelt couscous
  • 1 small red onion
  • 8 cherry tomatoes
  • 1/4 cucumber
  • 1 sweet paprika
  • 1 tbs capers
  • 100 g feta cheese
  • 5 g dill
  • 1/2 lemon
  • 1 tbs extra virgin olive oil

What you do:
  1. Cook the couscous as directed on the package. 
  2. Cut the onion into rings and then halve them. Put them in a bowl with water for 10 minutes so the taste will be less sharp.
  3. Meanwhile, cut the cucumber, cherry tomatoes and sweet paprika into pieces. When the couscous is ready, stir the vegetables through it together with the crumbled feta cheese and freshly chopped dill. Stir in a tablespoon of extra virgin olive oil and the juice of half a lemon and the quick & easy Greek couscous is ready.  

Enjoy!

 

Follow Healthy Living in Heels on FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin or Google+

  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Griekse Couscous:


Tijd: 10 minuten

De ingrediƫnten voor 1 portie:
  • 100 g spelt couscous
  • 1 kleine rode ui
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1/4 komkommer
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 el kappertjes
  • 100 g feta kaas
  • 5 g dille
  • 1/2 citroen
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bereiding:
  1. Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de ui in ringen en halveer deze dan. Leg ze 10 minuten in een schaaltje met water zodat hij minder scherp van smaak wordt. 
  3. Snijd ondertussen de komkommer, cherrytomaatjes en zoete punt paprika in stukjes. Roer dit samen met de verbrokkelde feta kaas, ui en fijngesneden dille door de couscous wanneer deze klaar is. Roer er een eetlepel extra vierge olijfolie doorheen en wat citroensap doorheen en deze super snelle Griekse couscous is klaar. 

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

2 comments:

  1. Lekker! Ik hou ook zo van couscous salades, ook lekker als lunch :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ik ook! Heerlijk! Voor volgende week staat er weer eentje op de planning die ik kan eten onderweg in de trein :)

      Delete