Summer Shrimp Risotto

The sun is shining which gives me summer feelings! So what better than to make a fresh shrimp risotto. I know, not really fast as it takes 30 to 40 minutes. But in the meantime I prepped my salad for today's lunch and my overnight oats for tomorrow.


 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 30 - 40 minutes

The ingredients for 1 serving:
  • 75 g brown risotto rice
  • 100 g wok shrimps
  • 1 white onion
  • 1 garlic clove
  • 1/2 chicken stock cube
  • 8 cherry tomatoes
  • 1/2 head baby Romaine lettuce
  • 1 tbs freshly chopped chives
  • Olive oil
  • Salt & Pepper

What you do:
  1. Boil 1 liter of water in the kettle. Cut the onion into small pieces and put with a splash of olive oil and a crushed garlic clove in a sauté pan and fry for about 3 minutes . 
  2. Then add the rice and cook along for 1 minute. Crumble the stock cube and add a glass of boiling water and stir well. Wait until it's almost absorbed by the rice and then you need to add a splash of boiling water every few minutes a splash of boiling water. Meanwhile keep stirring! You need about 1 liter of water and it takes about 20 to 30 minutes (depending on the brand of rice). 
  3. Add the shrimp to the risotto when it is almost done, together with a splash of boiling water. Stir well add the cherry tomatoes and cook for about 5 minutes on low to medium heat until the shrimp are cooked through.
  4. Shred the lettuce and stir through the risotto. Serve with the chopped chives on top.

Enjoy!

 

Follow Healthy Living in Heels on Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin or Google+!

 

  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Zomerse Garnalen Risotto:


Tijd: 30-40 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:

  • 75 g bruine risottorijst
  • 100 g wokgarnalen
  • 1 witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1/2 kropje baby Romaine sla
  • 1 el vers geknipte bieslook
  • Olijfolie
  • Peper & Zout

Bereiding:
  1. Kook ruim 1 liter water in de waterkoker. Snijd de ui in kleine stukjes en doe met een scheutje olijfolie en een geperst teentje knoflook in een hapjespan en fruit zo'n 3 minuten.
  2. Doe dan de rijst erbij en bak 1 minuut mee. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen met 1 glas gekookt water en roer goed. Wacht totdat het zo goed als opgenomen is door de rijst en doe dan om de paar minuten een scheut kokend water erbij. Blijf ondertussen goed roeren. Je hebt ongeveer 1 liter water nodig en het duurt zo'n 20 tot 30 minuten (afhankelijk van het merk rijst). 
  3. Doe de garnalen bij de risotto wanneer deze bijna klaar is, tegelijkertijd met een scheut kokend water. Roer ook de cherrytomaatjes erdoorheen en laat nog zo'n 5 minuten op laag tot matig vuur staan tot de garnalen gaar zijn. 
  4. Verscheur de sla en roer door de risotto. Serveer met de geknipte bieslook erbovenop.

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin of Google+!


Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment