Paleo Chicken Burger with Spinach Salad

A couple of weeks ago I was inspired by Roos who I met at a birthday party of a mutual friend to try and eat paleo for a month. But that was also the point that I released my E-Book and it got really hectic at my usual work so I just didn't get too it. Since I'm going to Brazil in two weeks it's just too busy. But I decided to go incorporate more paleo proof dishes in my weekly menu's so today is the first! A Paleo Burger and it was delicious!



 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 20 minutes

The ingredients for 1 chicken burger:
  • 150 g minced chicken
  • 1 spring onion
  • 1 ts sweet paprika powder
  • 1 ts sesame seeds(black)
  • 1/2 ts cumin

The ingredients for the rest:
  • 1 portobello
  • 100 g spinach
  • 1 tomato
  • 1/2 zucchini
  • 1 white onion
  • 1 small pickle
  • 100 g  green beans
  • 1 tbs roasted pine nuts
  • Salt & Pepper
  • Olive oil
  • 1 ts coconut oil

What you do:
  1. Mix the minced chicken with the spring onion cut into rings, crushed garlic clove, paprika powder, sesame seeds, cumin, salt and pepper in a bowl. Knead well and make one hamburger. Set it aside to allow the flavors to be absorbed.
  2. Clean the beans, cut off the ends and put it in a pan with boiling water and cook for about 8 minutes.
  3. Cut the zucchini, tomato and pickle in slices and the onion into rings. Heat 1 tablespoon olive oil in a frying pan and fry the zucchini and onion for about 5 to 6 minutes until browned and cooked through.
  4. Heat another tablespoon of olive oil in another frying pan and fry the chicken burger over medium -high heat until golden brown and cooked through. Takes about 3 minutes per side. 
  5. Sprinkle the portobello on both sides with salt. Melt a teaspoon of coconut oil in a frying pan and fry the portobello mushrooms over medium heat on both sides until they start to sweat and become smooth.
  6. Place a portobello on your plate followed by some spinach leaves. Place the burger on it with two slices of tomato, 3 slices of zucchini, some onion rings, the pickle and the other half of the portobello on top.
  7. Put the rest of the spinach, tomatoes, zucchini, onions and beans and pine nuts in a bowl and serve alongside the burger.

Enjoy!


  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Paleo Kipburger met spinaziesalade:


Tijd: 20 minuten

De ingrediƫnten voor 1 kipburger:
  • 150 g kipgehakt
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 1 tl sesamzaad (zwart)
  • 1/2 tl komijnzaad

De ingrediƫnten voor de rest:
  • 1 portobello
  • 100 g spinazie
  • 1 tomaat
  • 1/2 courgette
  • 1 witte ui
  • 1 kleine augurk
  • 100 g groene boontjes
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • Zout & Peper
  • Olijfolie
  • 1 tl kokosolie

Bereiding:
  1. Meng het kipgehakt met de in ringetjes gesneden bosui, geperst teentje knoflook, paprika poeder, sesamzaad, komijnzaad en peper en zout in een kom. Kneed goed en maak 1 hamburger. Zet deze even apart zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  2. Maak de boontjes schoon, snijd de uiteinden eraf en doe deze in een pannetje met kokend water en kook zo'n 8 minuten.
  3. Snijd de courgette, tomaat en augurk in plakjes en de ui in ringetjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en ui in 5 tot 6 minuten bruin en gaar.
    Verwarm in een andere koekenpan nog een eetlepel olijfolie en bak hierin de kipburger op matig tot hoog vuur goudbruin en gaar in zo'n 3 minuten per kant. 
  4. Bestrooi de portobello aan beide kant met zout. Smelt een theelepeltje kokosolie in een koekenpan en bak de portobello's op matig vuur aan beide kanten tot ze beginnen te zweten en soepel zijn geworden.
  5. Leg een portobello op je bord gevolgd door wat spinazieblaadjes. Leg de hamburger erop met 2 plakjes tomaat, 3 plakjes courgette, een paar uienringen en de augurk en de andere helft van de portobello bovenop. 
  6. Doe de rest van de spinazie, tomaat, courgette, ui en de boontjes en pijnboompitjes in een kom en serveer naast de burger. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment