Creamy Chicken Pasta

Alright, time for a new pasta recipe! Used some ingredients I had left in my refrigerator and it turned out pretty tasty as I might say so myself! Yum!


 Scroll down for the Dutch recipe

English recipe:


Duration: 

The ingredients (the pasta sauce for two servings I always freeze the extra portion for days I don't feel like cooking or I'm unexpectedly late out of the office.):
  • 70 g spelled pasta
  • 1 chicken breast  
  • 200g chestnut mushrooms
  • 1 small white onion
  • 200 g green beans
  • 1 can of chopped tomatoes (400 g)
  • 100 ml soy cream
  • 1 can tomato paste
  • 1 tbs dried oregano
  • 1 tbs dried basil
  • 1 tbs cottage cheese
  • Olive oil
  • Salt & Pepper

What you do:
  1. Cook pasta as directed on the package. 
  2. Heat 1 tablespoon olive oil in a sauté pan over medium-high heat. Cut the chicken into pieces and mix with 1 teaspoon oregano, salt and pepper and fry in the olive oil for 6 to 8 minutes until cooked.  
  3. Meanwhile, cut the ends of the beans and cook for 8 minutes or until tender.  
  4. Also cut the onion and mushrooms into pieces and put in a few minutes with the chicken. Bake it until the mushrooms are soft. Then add the chopped tomatoes, tomato paste, remaining oregano, basil and soy cream and simmer on low heat. Stir in the beans when they are ready. 
  5. Serve with cottage cheese on top.

Enjoy!


  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

................................................................................................................

Nederlands recept - Romige Kip Pasta:


Tijd: 15 minuten

De ingrediënten  (de pasta saus is voor 2 porties. Ik vries altijd het extra portie in voor dagen dat ik geen zin heb om te koken of onverwachts laat thuis ben):
  • 70 g speltpasta
  • 1 kipfilet
  • 200 g kastanje champignons
  • 1 kleine witte ui
  • 200 g sperziebonen
  • 1 blikje van 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml soya kookroom
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 el huttenkase 
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. 
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Snijd de kip in stukjes en meng met 1 tl oregano, peper en zout en bak in de olijfolie gaar in zo'n 6 tot 8 minuten. 
  3. Snijd ondertussen de uiteinden van de boontjes en kook in 8 minuten gaar. 
  4. Snijd ook de ui en champignons in stukjes en doe na een paar minuten bij de kip. Bak mee totdat de champignons zacht zijn. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, rest van de oregano, basilicum en soya room toe en laat pruttelen op laag vuur. Roer de sperziebonen erdoorheen wanneer deze klaar zijn.
  5. Serveer met wat huttenkase erbovenop. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

No comments:

Post a Comment